English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Jurămîntul militar – legămînt sacru

Jurămîntul militar – legămînt sacruCHISINĂU, August 26, 2011 Disciplina, simţul onoarei militare şi curajul, sînt valori de care studentul militar este călăuzit în cariera sa de ofiţer. Declaraţia a fost făcută vineri, 26 august, de ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, la ceremonia de depunere a jurămîntului militar de către 101 de studenţi, înmatriculaţi la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Ministrul Apărării a menţionat în discursul său că corpul de ofiţeri al Forţelor Armate trebuie să fie gata să participe la modernizarea ţării.

„Studenţii admişi la studii în Academia Militară vor determina viitorul Forţelor Armate şi vor implementa cele mai bune practici existente în domeniul artei militare”, a specificat Vitalie Marinuţa.

Potrivit Comandantului Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, în acest an pentru admitere la facultăţile infanterie, artilerie, transmisiuni, au concurat circa 330 tineri din R. Moldova. Candidaţii au fost admişi la studii în bază de bacalaureat. Media cea mai înaltă de admitere în academie în urma susţinerii probelor a constituit 7.91 obţinută de către abiturientul Roman Motruc, specialitatea infanterie.

Bucliş a menţionat că în prealabil studenţii au trecut cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca. Studenţii au studiat prgătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu şi au efectuat şi trageri de luptă.

Majoritatea studenţilor practică sportul şi dispun de diplome şi menţiuni naţionale şi internaţionale. 30 la sută dintre studenţi provin din familii de intelectuali, iar 70 % sînt din mediul rural. În cadrul academiei îşi fac studiile tineri de naţionalitate moldoveni, de altă etnie 1 lituanian, doi ruşi şi un ucrainean.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt gratuite.

Din anul 1992 pînă în prezent Academia Militară a pregătit circa 1270 de ofiţeri pentru componentele Forţelor Armate.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare