English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Publicaţii  O nouă promoţie de ofiţeri la Academia Militară

O nouă promoţie de ofiţeri la Academia MilitarăUn număr de 84 de absolvenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) au primit diplomele de licenţă şi gradul militar primar al corpului de ofiţeri “locotenent”. În cadrul unui eveniment festiv, organizat astăzi, în Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei, celor mai buni studenţi ai promoţiei li s-a înmânat insigna „Militar Eminent”.

La eveniment a participat conducerea Ministerului Apărării, reprezentanți ai corpului diplomatic și atașați militari acreditați în Republica Moldova, dar și experți NATO responsabili de implementarea programului de modernizare a învățământului militar DEEP, studenți și rude.

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a declarat că Armata Națională se completează cu o nouă promoție de ofițeri bine-pregătiți pentru a-și îndeplini serviciul în marile unități, unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării. „Am ferma încredere că absolvenţii de astăzi se vor încadra fără dificultate în colectivele unităţilor militare şi vor contribui la profesionalizarea şi perfecţionarea continuă a domeniului militar, prin nivelul înalt de pregătire pe care îl deţin, activînd cu promptitudine, corectitudine şi responsabilitate în realizarea misiunilor de serviciu”, a menționat ministrul Cibotaru.

„Voi sunteți speranța și promisiunea pentru un viitor puternic și sigur pentru Republica Moldova. Ați demonstrat performanță în cadrul unui program academic exigent, un program care reprezintă efortul Republicii Moldova de a construi un corp de ofițeri dedicați și talentați, un program care va pune bazele pentru o securitate națională puternică și durabilă”. Declarația a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, în mesajul video de felicitare transmis promoției 2015 de absolvenți.

Din anul 1992 și până în prezent, Academia Militară a pregătit 1 659 de ofiţeri pentru componentele Forţelor Armate, instruiți la specialităţile infanterie, artilerie și transmisiuni. http://trm.md/ro/social/o-noua-promotie-de-ofiteri-la-academia-militara/
© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare