English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu destabilizarea situaţiei din Zona de Securitate

Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu destabilizarea situaţiei din Zona de Securitate


Pe 7 noiembrie 2013, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC). În cadrul acesteia, delegaţia Republicii Moldova a atras atenţia asupra instalării unilaterale a unor posturi ale structurilor de forţă în Zona de Securitate fără acordul Comisiei Unificate de Control.

De asemenea, partea moldovenească şi-a exprimat profunda îngrijorare faţă de practica distorsionării faptelor, utilizării terminologiei incorecte şi operarea cu date dubioase de către partea transnistreană, care duce la destabilizarea situaţiei în Zona de Securitate.

Delegaţia moldovenească a declarat că în cazul menţinerii cursului distructiv al parţii transnistrene, responsabilitatea faţă de consecinţele înrăutăţirii situaţiei în Zona de Securitate va aparţine exclusiv delegaţiei transnistrene. Concomitent, astfel de acţiuni unilaterale duc la creşterea tensiunii în regiune, precum şi la subminarea mecanismelor de menţinere a păcii. În acest sens, delegaţia Republicii Moldova reiterează necesitatea instituirii unei misiuni internaţionale de monitorizare şi inspectare în Zona de Securitate.

Declaraţia delegaţiei Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control din 7 noiembrie o găsiţi AICI.

Sursa: Biroul pentru reintegrare.

 


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: cancelariama@army.gov.md

General Staff

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Social Media