English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  „Oastea Moldovei” – 22 de ani de la prima apariţie

„Oastea Moldovei” – 22 de ani de la prima apariţieCHIŞINĂU, 27 mai 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a felicitat astăzi echipa redacţiei „Oastea Moldovei” cu ocazia a 22 de ani de la prima ediţie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

Cu acest prilej, ministrul Troenco a spus că reporterii „Oastei” au fost, timp de peste două decenii, acolo unde le-a cerut-o datoria, alături de militari, în misiuni de menţinere a păcii, la exerciţii internaţionale, în operaţiuni umanitare în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii, alunecări de teren, ninsori – pentru a spune lumii ce înseamnă meseria de apărător al Patriei.

Valeriu Troenco a menţionat, de asemenea, că „Oastea Moldovei”, tipărită, iniţial, ca o foaie volantă și distribuită combatanţilor care luptau pentru independenţa şi integritatea ţării, a fost primul cuvînt al demnităţii naţionale, iar peste ani, a devenit un produs mediatic de calitate care reprezintă imaginea obiectivă a Armatei Naţionale în societate. „Vă mulţumesc pentru profesionalismul cu care vă faceţi munca, apreciez devotamentul dumneavoastră şi vă asigur de sprijinul meu. Vă solicit să fiți, şi pe viitor, obiectivi şi să promovăm împreună valorile instituţiei din care facem parte”, a spus ministrul Apărării.

„Oastea Moldovei”, publicaţie editată de Ministerul Apărării al Republicii Moldova a fost pentru prima dată editată la 27 mai 1992, la aproximativ un an de la crearea Armatei Naţionale.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media