English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Comandanţii de pluton s-au întîlnit cu ministrul Apărării

Comandanţii de pluton s-au întîlnit cu ministrul ApărăriiCHIŞINĂU, 30 iulie 2014 – Direcţia instruire întrunită şi doctrine a Marelui Stat Major a desfăşurat în perioada 29-30 iulie curent, în Tabăra Militară 142, şedinţe de instruire pentru comandanţii de pluton, care au absolvit recent Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

Şeful Direcţiei, colonelul Igor Gadîrcă, a declarat că, în perioada respectivă, locotenenţii s-au documentat cu procesul de instruire, gestionarea corectă a armamentului și tehnicii militare din dotare, precum şi cu planificarea, controlul și desfășurarea lucrului educativ şi a serviciului interior și garnizoană.

Totodată, comandanţii de pluton au avut o întrevedere cu ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan.

Ministrul Apărării a urat tinerilor locotenenţi bun venit în unităţile militare, specificînd că Armata Naţională are nevoie de ei, ofiţeri competenţi, care să contribuie la dezvoltarea instituţiei de apărare. „Succesul dumneavoastră este garantat doar prin muncă zilnică şi efort în numele meseriei pe care aţi ales-o. Vă îndemn să munciţi asiduu, să depuneţi efort zilnic, să fiţi consecvenţi şi principiali, pentru că doar astfel veţi reuşi să faceţi faţă provocărilor, inerente oricărui început”, a spus Valeriu Troenco.

La rîndul său, colonelul Igor Gorgan a declarat că activităţile de ultima oră, desfăşurate de militari, au demonstrat că Armata Naţională deţine potenţial uman şi dispune de capabilităţile necesare pentru a realiza obiectivele asumate.

Şeful Marelui Stat Major le-a solicitat comandanţilor de pluton, o verigă importantă în componenta de conducere a unităţilor Armatei Naţionale, atitudine responsabilă faţă de funcţiile care le revin. „Începeţi o activitate nouă în serviciul cetăţenilor Republicii Moldova. De dumneavoastră depinde cum vor fi executate sarcinile ce revin întregului corp de ofiţeri”, a menţionat colonelul Gorgan.

De notat că, în acest an, 77 de ofiţeri ai AMFA au fost repartizaţi la funcţiile de comandanţi de pluton în unităţile Armatei Naţionale.

Persoană de contact:

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media