English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Ostaşii Armatei Naţionale au jurat credinţă Patriei

Ostaşii Armatei Naţionale au jurat credinţă PatrieiCHIŞINĂU, 22 august 2014 — Peste 500 de ostaşi au depus, astăzi, jurămîntul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Astfel, în Tabăra militară 142 din municipiul Chişinău, 126 de tineri au jurat credinţă Patriei în prezenţa ministrului Apărării, Valeriu Troenco.

Oficialul a felicitat ostaşii, specificînd că prin acest legămînt tinerii îşi asumă conştient responsabilitatea de a apăra suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova şi se angajează să-şi îndeplinească cu onoare şi demnitate datoria de militar.

Totodată, ministrul Apărării a apreciat reuşita de care aceştia au dat dovadă în cadrul cursului de instruire iniţială . „De la încadrarea dumneavoastră în unităţile militare au trecut trei săptămîni, timp în care v-aţi familiarizat cu arta militară, dar şi cu viaţa cazonă. Ştiu că a fost o perioadă plină de provocări, cu multe dificultăţi, dar am fost informat că în executarea misiunilor aţi dat dovadă de abnegaţie, străduinţă şi disciplină, iar în relaţia cu camarazii voştri aţi fost receptivi, reuşind să treceţi împreună peste primele încercări ale serviciului militar”, a declarat Valeriu Troenco.

Tot astăzi, alţi 245 de tineri au depus jurămîntul militar în brigada „Moldova” din municipiul Bălţi.

Prezentă la eveniment, viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a menţionat că serviciul militar reprezintă o şcoală a vieţii pentru fiecare ostaş. „Armata Naţională este pentru toţi voi o şcoală a devotamentului, curajului şi corectitudinii. De acest lucru vă veţi convinge pe poligoanele militare şi în sălile de clasă, în timpul conducerii tehnicii militare, tragerilor de luptă, precum şi în activitatea zilnică desfăşurată împreună cu camarazii dumneavoastră. Sînt convinsă că disciplina şi exigenţele serviciului militar vă vor pregăti pentru un viitor de succes”, a spus Ana Vasilachi.

La Cahul, ceremonia de depunere a jurămîntului miltar a avut loc în Brigada „Dacia”, la care a participat şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan.

Oficialul s-a adresat atît ostaşilor, cît şi comandaţilor, accentuînd rolul acestora în formarea tinerilor militari. „Domnilor comandanţi, de la dumneavoastră solicit performanţă, exigenţă şi fermitate în îndeplinirea misiunilor, iar subalternii aşteaptă competenţă şi exemplu personal. Fiţi corecţi şi manifestaţi înţelegere faţă de aceşti tineri care se confruntă pentru prima dată în viaţă cu rigorile serviciului militar”, a notat Igor Gorgan.

Comandantul le-a mulţumit părinţilor pentru că au crescut şi educat copii cu sentimentul responsabilității.

La finalul evenimentului, oaspeţii au urmărit exerciţii demonstrative de luptă corp la corp şi mînuire a armei, prezentate de militarii Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” şi, respectiv, Batalionul de Gardă.

Persoană de contact:

Inga Nosatîi, stagiară, tel: 22 252 412


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media