English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Contingentul KFOR-2 inspectat de Ministrul Apărării

Contingentul KFOR-2 inspectat de Ministrul ApărăriiChișinău, 25 august 2014 - Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a inspectat astăzi cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale, care urmează a fi detaşat în misiunea KFOR.

Valeriu Troenco a verificat starea echipamentului militar şi a discutat cu cei 40 de pacificatori care vor asigura rotaţia primului contingent moldovenesc în Kosovo. „Pentru noi este important ca prestaţia militarilor să fie cît mai bună. Iată de ce am făcut o selecţie riguroasă a ofiţerilor şi subofiţerilor, care urmează să îndeplinească misiuni de pacificare în Kosovo. Militarii din contingentul KFOR 2 dispun de experienţă multinaţională obţinută în cadrul aplicaţiilor desfăşurate pe teritoriul naţional şi internaţional. De asemenea, ei au participat în misiuni de pacificare sub egida ONU pe continentul african”, a spus ministrul Apărării.

Comandantul contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Boris Macovei, a declarat că toţi militarii, care urmează să plece în Kosovo, au fost instruiţi şi testaţi conform procedurilor şi normelor utilizate în operaţiunile cu mandat internaţional.

Cel de-al doilea contingent KFOR al Armatei Naţionale va pleca în Kosovo, în prima jumătate a lunii septembrie curent. Contingentul este format dintr-un pluton de 32 de militari, destinat pentru misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, o echipă de şapte genişti, precum şi un ofiţer de stat major.

Republica Moldova a detaşat, în premieră, în luna martie curent, un contingent de 41 de militari la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, în componenţa Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR).


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media