English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Studenţii Academiei „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar

Studenţii Academiei „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militarChişinău, 26 august 2014 — Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus, astăzi, jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate în scuarul Arcului de Triumf din capitală.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat pe cei 70 de studenţi care s-au alăturat Armatei Naţionale, răspunzînd astfel provocării de a opta pentru cariera de ofiţer „Urmează să vă încadraţi plenar şi responsabil în procesele de instruire şi de însuşire a artei militare şi să acumulaţi cunoştinţe pentru a contribui la transformările pozitive din sistemul de securitate”, a spus prim-ministrul în adresarea către studenţii anului I.

La rîndul său, ministrul Apărării a declarat că studenţii, care astăzi au depus jurămîntul militar, reprezintă viitorul Armatei Naționale şi sunt promotorii schimbărilor. „Aveţi în faţă un viitor plin de provocări. Vă aşteaptă patru ani de muncă asiduă, cu greutăţi inerente drumului pentru care aţi optat, dar am încredere că veţi face faţă acestor dificultăţi, iar la absolvire vă aşteaptă o carieră militară plină de realizări”, a spus Valeriu Troenco.

Totodată, ministrul Apărării a solicitat cadrelor didactice să asigure tinerilor studii de calitate. „Aveţi pregătirea necesară, obţinută în cele mai prestigioase instituţii militare europene, dar şi în cadrul academiei, unde aţi fost instruiţi de experţi militari şi civili din SUA, România, Canada, Franţa, Cehia, Elveţia, Suedia, Germania, Polonia, Austria şi alte state ale lumii. Şi nu uitaţi că, pe lîngă materia predată, aveţi obligaţia să le modelaţi caracterele şi să fiţi pentru ei repere morale”, a spus Valeriu Troenco.

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, în anul de studii 2014-2015, în instituţia de învăţămînt au fost admişi 70 de tineri, dintre care șapte fete, la specialităţile infanterie, artilerie şi transmisiuni.

Sursa citată a adăugat că studenţii au urmat, în luna august curent, un curs de integrare militară, desfăşurat la baza de instruire militară a Armatei Naţionale.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media