English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News   Iurie Leancă în ajunul Zilei Armatei Naționale: „Guvernul va continua să susţină eforturile îndreptate spre modernizarea armatei”

Iurie Leancă în ajunul Zilei Armatei Naționale: „Guvernul va continua să susţină eforturile îndreptate spre modernizarea armatei”Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la concertul dedicat celei de-a 23-a aniversări de la crearea Armatei Naţionale a Republicii Moldova. Cu acest prilej, șeful Executivului a ținut un discurs în fața celor prezenți.

„Ziua Armatei Naţionale, marcată anual la 3 septembrie, reprezintă expresia legăturilor strânse dintre generaţii şi, totodată, continuitatea tradiţiei înaintaşilor noştri de a servi cu cinste, onoare şi demnitate Patria. Pentru ostaşii şi ofiţerii noştri, aceste noţiuni au devenit un mod de viaţă, ei fiind un real exemplu al dragostei faţă de Patrie şi faţă de popor", a menționat Iurie Leancă.Totodată, Prim-ministrul a subliniat că la etapa actuală armata se află în proces de transformare într-o armată modernă, de tip european, capabilă să îndeplinească profesionist sarcinile ce îi revin conform Constituţiei. „Aplicaţiile militare cu trageri de luptă, desfăşurate în toate unităţile militare, restabilirea tehnicii militare, participarea la misiunea internaţională de menţinere a păcii în Kosovo - toate fac dovada avansării proceselor de reformă", a precizat Premierul.

Iurie Leancă le-a mulțumit militarilor pentru prestaţia excelentă de care au dat dovadă în cadrul exerciţiilor şi misiunilor cu mandat internaţional, grație căreia statul nostru a devent un partener de încredere pentru partenerii externi, un garant al stabilităţii şi securităţii în regiune. Totodată, el a afirmat să Guvernul apreciază schimbările pozitive ce se produc în ultimul timp în Armata Naţională, motiv din care va continua să susţină eforturile îndreptate spre modernizarea sistemului.

La rândul său, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a menționat rolul important pe care îl are armata pentru securitatea națională. „Armata Națională a fost și continuă să fie unul dintre pilonii statalității noastre. În viziunea conducerii ministerului, Armata Națională are un grad înalt de pregătire, iar implicarea militarilor moldoveni în diverse misiuni de menținere a păcii sub egida ONU și OSCE este un argument că țara noastră e apreciată de instituțiile internaționale și se aliniază standardelor de dezvoltare și performanță occidentală", a menționat ministrul.În cadrul evenimentului, Prim-ministrul Iurie Leancă a înmânat mai multor militari diplome ale Guvernului de gradul I, pentru menținerea unui nivel înalt al pregătirii de luptă și consolidarea disciplinei militare.

La concert au fost prezenți reprezentanți ai efectivului Ministerului Apărării și ai Marelui Stat Major, veterani ai Armatei Naționale, care au luptat pentru statalitatea Republicii Moldova, militari în rezervă.

Cu ocazia aniversării a 23-a de la crearea Armatei Naţionale, mâine, 3 septembrie, vor fi depuse flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, la Complexul Memorial „Eternitate", precum și la mormintele militarilor Armatei Naţionale de la cimitirele Central şi „Sfântul Lazăr".

Sursa: Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului Republicii Moldova


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media