English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Văduvele militarilor căzuţi la datorie, în atenția conducerii Ministerului Apărării

Văduvele militarilor căzuţi la datorie, în atenția conducerii Ministerului ApărăriiCHIȘINĂU, 9 septembrie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, și viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, s-au întîlnit astăzi cu văduvele și mamele militarilor decedați în războiul de pe Nistru din anii 1991-1992. Evenimentul se înscrie în șirul de activități prilejuite de Ziua Armatei Naţionale desfășurate în luna septembrie.

Ministrul Apărării a declarat că sacrificiul eroilor care, în 1992, au apărat Independența și Integritatea Republicii Moldova, va rămîne pentru totdeauna în memoria celor care au luptat alături de ei, dar și a tinerei generații, care cunoaște despre acest război nedrept din povestirile combatanților, ale veteranilor și din cărțile de istorie.

„Militarii Armatei Naţionale îşi pleacă fruntea în memoria combatanților care și-au pus viața pe altarul Independenței țării noastre. Patriotismul lor este o adevărată şcoală a vieţii pentru soldații, sergenții, subofițerii și ofițerii, care execută astăzi serviciul militar. Avem datoria să le cinstim faptele și să facem astfel, încît jertfa lor să nu fie uitată niciodată”, a spus ministrul Apărării.

Valeriu Troenco a oferit flori și ajutor financiar celor 11 doamne, prezente la întîlnire, și le-a asigurat de sprijinul instituției pe care o conduce. „Rugămintea mea ar fi să încercăm împreună, dumneavoastră, mamele și soțiile eroilor, și noi, combatanții care am luptat pe Nistru, să spunem mai departe povestea celor care, cu arma în mînă, au apărat această țară și au murit pentru ea”, a menționat ministrul Apărării.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media