English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Distincții bisericești pentru militarii Armatei Naţionale

Distincții bisericești pentru militarii Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 10 septembrie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şi un grup de militari ai Armatei Naţionale au fost decoraţi, prin decretul Înalt Preasfințitului Vladimir, cu distincții ale Bisericii Ortodoxe din Moldova. Decoraţiile au fost oferite în semn de „înaltă recunoștință pentru activitatea desfășurată spre binele și întru mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi la sediul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove.

Mitropolitul Vladimir a menţionat că relaţiile de colaborare dintre biserică şi armată au ca scop promovarea valorilor creştine în rîndul tinerei generaţii cu implicarea personală a celor peste 20 de preoți care activează în unitățile Armatei Naţionale.

La rîndul său, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a mulţumit pentru distincţiile oferite, exprimîndu-şi încrederea că educația spirituală va avea continuitate în unităţile militare şi se va materializa prin proiecte comune.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media