English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Militarii Armatei Naţionale la exerciţiul „Rapid Trident 2014”

Militarii Armatei Naţionale la exerciţiul „Rapid Trident 2014”CHIŞINĂU, 13 septembrie 2014 – Un contingent al Armatei Naţionale, format din 46 de militari, participă, în perioada 15-26 septembrie curent, la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2014”, desfăşurat la Centrul internaţional de menţinere a păcii „Iavorov” din Ucraina.

Potrivit comandantului interimar al Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Iurie Brumă, scopul aplicaţiilor este pregătirea militarilor ţărilor participante pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii.

Sursa a menţionat că în cadrul exerciţiului, militari din 15 țări își vor testa interoperabilitatea la îndeplinirea în comun a misiunilor practice la punctele de comandă şi control, de escortare a convoiului, de realizare a cordonului, operaţiuni de patrulare, dar şi de neutralizare a dispozitivelor explozive improvizate şi proceduri de evacuare medicală.

Efectivul moldovenesc este format din militari ai Batalionului 22 de menţinere a păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger”, Academiei Militare a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”, precum şi a Brigazii 2 “Ştefan cel Mare”.

La exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2014” participă circa 1 300 de militari din 15 ţări: Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Letonia, Lituania, România, Marea Britanie, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

„Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii, la care Armata Naţională participă din anul 2007.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media