English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Geniştii militari au participat la exerciţii tactice (Video)

Geniştii militari au participat la exerciţii tactice (Video)CHIŞINĂU, 3 octombrie 2014 – Geniştii Armatei Naţionale au participat, astăzi, la un exerciţiu tactic demonstrativ cu executarea trecerii unui curs de apă, desfăşurat la Centrul de instruire militară al Batalionului Geniu „Codru” din Negreşti.

Potrivit comandantului Batalionului de Geniu, locotenent colonelul Andrian Efros, în cadrul aplicaţiilor militarii au organizat forţarea cursului de apă şi deplasarea tehnicii cu ajutorul transportatorului amfibiu mijlociu PTS-2. De asemenea, geniştii au amenajat trecerea cursului de apă pe bac şi au executat plantarea unui cîmp de mine prin metoda mecanizată, cu ajutorul plantatorului blindat GMZ-3 şi plantatorului de mine tractat PMZ-4.

Totodată, în cadrul exerciţiului a fost desfăşurată şi revista de front cu verificarea tehnicii din dotarea Batalionului de Geniu „Codru”, inspectată de şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan.

Exerciţiul tactic s-a desfăşurat în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale şi a avut ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media