English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  Features  Armata Naţională participă la acţiunea 22 Push-up Challenge

Armata Naţională participă la acţiunea 22 Push-up ChallengePeste 500 de militari ai Armatei Naţionale s-au alăturat acţiunii „22 Push-up Challenge”, în semn de solidaritate cu participanţii la acţiunile de luptă, afectaţi de sindromul de stres post-traumatic.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Armata Națională, ofiţerii şi subofiţerii au executat 22 de flotări şi i-au provocat pe colegii lor din Statele Unite ale Americii, România şi ţările din Gruparea de Forţe Multinaţională Vest din KFOR să le urmeze exemplul.
„22 Push-up Challenge” este o provocare iniţiată în 2011 de un veteran american, participant la Operațiunea „Libertate durabilă” (Operation Enduring Freedom) din Afganistan şi fondator al organizaţiei „22Kill”, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind suicidul printre veterani şi participanţi la acţiunile de luptă, afectaţi de sindromul de stres post-traumatic.
Potrivit datelor statistice, în fiecare zi, în SUA, sunt înregistrate 22 de sinucideri în rândul veteranilor americani, motiv pentru care militarii care răspund acestei provocări execută 22 de flotări în fiecare zi timp de 22 de zile.


 http://trm.md/ro/social/armata-nationala-participa-la-actiunea-22-push-up-challenge/
© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: [email protected]

General Staff

e-mail: [email protected]

Social Media