English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sportivii militari premiați la ”Gala Sportului 2013”

Sportivii militari premiați la ”Gala Sportului 2013”CHIȘINĂU, 21 decembrie 2013 – Sportivii Armatei Naționale au fost premiați, ieri, 20 decembrie, de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, în cadrul ”Galei Sportului 2013”, pentru performanțe la competițiile internaționale și pentru contribuție la dezvoltarea sportului în țara noastră.

Astfel, laureați ai Galei la diverse categorii au devenit șase reprezentanți ai Clubului Sportiv Central al Armatei (CSCA) și un sportiv din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” (AMFA).

Premiul pentru cel mai bun sportiv al anului 2013 i-a revenit locotenentului Armatei Naționale, Oleg Sîrghi, campion european la haltere și medaliat cu bronz la Universiada Mondială de la Kazani, Federația Rusă.

Un alt sportiv CSCA, Victor Ciobanu, a fost desemnat cel mai performant luptător de stil greco-roman. Pe parcursul anului 2013, acesta a fost medaliat cu argint la Universiada Mondială de lupte greco-romane și a cîștigat locul V la Campionatul european de lupte libere.

La categoria automobilism, premiant a devenit sportivul CSCA, Victor Buzurin, fiind apreciat pentru merite deosebite în dezvoltarea sportului la nivel național.

Alți trei sportivi militari – Vladimir Hudeaev, Vasilii Burlacenco și Veceslav Fedorin – s-au ales cu premii la categoria ”Radiosport”. Aceștia au cîștigat medaliile de argint și bronz la diverse competiții europene.

De asemenea, printre sportivii militari cu performanțe ai anului 2013 se află și reprezentantul AMFA, Igor Gîlcă, campion mondial la Kempo și medaliat cu bronz la Campionatul European la Jiu-Jitsu.

La Gala Sportului din acest au participat circa 100 de sportivi, antrenori şi alte persoane din lumea sportului, care şi-au adus aportul la realizarea obiectivelor de dezvoltare a culturii fizice şi sportului în Republica Moldova în anul 2013.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare