English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Contingentul KFOR-11 a revenit acasă (video)

Contingentul KFOR-11 a revenit acasă (video)CHIŞINĂU, 16 decembrie 2019 — Ceremonia de revenire a celui de-al 11-lea contingent al Armatei Naţionale din operaţiunea KFOR a avut loc la ministerul Apărării, în prezenţa ministrului Victor Gaiciuc şi şefului Marelui Stat Major, general de brigadă Igor Gorgan.

În cadrul evenimentului, un grup de militari a fost decorat cu diplome ale Guvernului şi distincţii ale Armatei Naţionale pentru prestaţia excelentă pe perioada mandatului de şase luni în Kosovo.

Ministrul Apărării a apreciat felul în care militarii din contingent şi-au îndeplinit datoria de pacificator în operaţiunea KFOR, demonstrând că Armata Naţională are un efectiv bine pregătit, instruit în conformitate cu standardele internaţionale.

„Pentru mine şi pentru toţi colegii voştri este o mândrie să vă avem alături, domnilor pacificatori, şi să ne bucurăm împreună de succesele pe care le-aţi obţinut departe de casă. Şi vreau, în numele tuturor, să vă mulţumesc pentru că ne-aţi reprezentat onorabil în Kosovo, alături de contingente din peste 20 de ţări ”, a spus Victor Gaiciuc.

Cel de-al 11-lea contingent al Armatei Naţionale s-a aflat în Kosovo în perioada iunie-decembrie curent. Acesta a fost înlocuit de un alt contingent de militari moldoveni, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în baza multinațională „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare